Så städar du lättast upp smulorna från knäckebrödet

Så städar du lättast upp smulorna från knäckebrödet

Det finns många anledningar till att ta fram dammsugaren, men smulor är inte en av dem. Hur gör man då när man har ätit sesamknäcke till frukost och smulorna ligger utspridda överallt? Här nedan får du svaret.

Irriterande smulor? Skippa dammsugaren!

Även om du gillar att städa, vill du antagligen inte städa mer än nödvändigt. Men vissa saker kräver en hel del städning till vardags och smulor från knäckebröd är bara ett av många exempel. Dock behöver du inte strunta i ditt favoritknäcke, oavsett om det är sesamknäcke eller en annan favorit, bara för att slippa städa. Ditt sesamknäcke ska helt enkelt inte vara en anledning till att städa. Istället finns det smarta sätt att gå tillväga om du vill kunna njuta av ditt knäckebröd och slippa bry dig om alla smulor. Här kommer en liten lista på hur du kan gå tillväga:

  • Använd en större tallrik.

Vem har bestämt att man måste använda en assiett till knäckebrödet? Använd en stor mattallrik istället så fångas smulorna upp på tallriken. En större tallrik är dessutom nästan ett måste för dig som har mycket pålägg på knäckebrödet då pålägget har en tendens att åka av. Med en större tallrik slipper du både smulor och övrigt spill som kan vara jobbiga att städa upp efter måltiden.

  • Ät på en tidning.

Om du föredrar att göra det enkelt för dig kan du välja att äta på en tidning. Ta Sportbladet eller någon annan tidning du inte är intresserad av, öppna den och ät direkt på tidningen. När du är klar är det bara att fälla ihop tidningen med alla smulor i och kasta den.

  • Köp en liten bordsborste.

Vill du varken äta ditt sesamknäcke på en stor mattallrik eller på en tidning kan du äta den precis som vanligt på en assiett. När du är klar har du smulor lite överallt, men du behöver inte ta fram dammsugaren för det. Sopa istället lätt upp smulorna med en bordsborste. Sådana finns att köpa lite varstans där man kan köpa städutrustning och de behöver inte kosta många kronor.