Anlita helhetsentreprenör för lättstädad och smidig renovering

Anlita helhetsentreprenör för lättstädad och smidig renovering

Ska ni renovera eller bygga ut? Ett problem vid byggarbeten är att det lätt blir dammigt, lite stökigt och att det alltid tar längre tid än planerat. Det ligger saker överallt. Ett smart sätt för att göra själva renoveringsarbetet enklare för vardagslivet är genom att anlita en helhetsentreprenör. En byggfirma som sköter allt och därför också håller rent mycket lättare.

Helhetsentreprenad

Det finns många fördelar med att anlita helhetsentreprenad. Istället för att du behöver kontakta en snickare, en målare, en elektriker och en rörmokare, så anlitar du ett företag som sköter allt. Från början till slut. Det ger dig många fördelar. När du påbörjar uppdraget samtalar du bara med en person om hur ni ska lägga upp arbetet. Sedan ser den firman till att allt flyter på. Istället för att du ska försöka få tag på en elektriker som ska hinna fixa kontakterna innan målaren ska komma och kakla badrummet. Att renovera ett hem är lite grann av att vara en byggnadsarbetsledare. Men med en helhetsentreprenör så slipper du det. De sköter allt, och du har bara ett företag att samtala med. Anlita built.se som din helhetsentreprenör som också ger dig en kostnadsfri offert på ditt uppdrag. Du och Built tar tillsammans fram en projektplan som de sedan följer. De är med dig hela vägen och ser till att allting fungerar och blir klart. Sedan gör de en slutbesiktning tillsammans med dig innan de skickar ut fakturan.

Ordning och reda under byggnadsarbetet

Att leva med en renovering kan vara stressigt. Om ni ska renovera badrummet innebär det att ni bara kan använda lilltoan. Kanske behöver ni duscha på jobbet eller gymmet. Har ni tur kan ni använda tvättmaskinen. Förutom att er snickare och målare behöver ha lite utrymme för material. Det som är skönt med helhetsentreprenad är faktiskt att det blir mer ordning och reda, mer lättstädat, än om ni behöver anlita flera firmor. Eftersom alla hantverkarna arbetar utifrån samma tidsplan, så kommer arbetet bli klart mycket snabbare. Det innebär också att det blir lättare för hantverkarna själva. Det är bara elektrikern eller snickaren som behöver ha sina saker där. Skickliga hantverkare är också noggranna med att städa undan efter sig. Så att det knappt syns att ett renoveringsarbete pågår, såvida man inte öppnar dörren till köket, badrummet eller vardagsrummet.

Lättstädat hem

Förutom att anlita helhetsentreprenad, så finns det mycket du kan göra för att få ett mer lättstädat hem under renoveringsarbetet. Det är klokt att städa undan lösa prylar innan renoveringen kommer igång. Om ni brukar ha 15 par skor i hallen vanligtvis, så kan det vara riktigt smart att ställa undan alla skor som ni verkligen inte måste ha. Städa igenom bostaden innan arbetet kommer igång. Plocka undan tidningar, papper och andra saker som kan kännas störande i ditt hem. Plocka också bort mattorna för tillfället. Mattor samlar damm, spån och annat material som ofrånkomligen kan komma från en renovering. Då kommer det att vara mycket lättare att ha ett städat och stressfritt hem under själva renoveringen.