Hålla rent i bilen och hemmet

Hålla rent i bilen och hemmet

När det kommer till att hålla rent i bilen eller i hemmet är detta något som många svenskar anser är väldigt viktigt. Många tycker att ens bostad och bilen nästan är som en representation av sig själva. Det vill säga att om bilen eller hemmet är rent, innebär det också att man är renlig och fräsch som person. Oftast kan det ligga en del sanningar i detta, men det är givetvis inte sant för alla. Oavsett vad man är för typ av person kan det dock vara bra att hålla rent för både hälsan och det psykiska välmåendet. Därför kommer denna artikel titta närmare på en del tips som kan vara bra att ha i åtanke i vardagen.

Tips för att städa bilen

I Sverige köper nästan alla en bil någon gång i sitt liv. Att köpa en bil är nämligen något som sammankopplas med steget ut i vuxenlivet och det är samtidigt det köp som många anser vara ett av de viktigaste i livet. Dock kan bilköpet se annorlunda ut beroende på ens ålder. Exempelvis är det vanligt att yngre personer köper begagnade bilar, medan äldre ofta köper nyare och större bilar. Åldern brukar även påverka hur väl bilen är städad. Ofta brukar yngre personer ha det lite mer stökigt i jämförelse med de som är äldre. Detta är dock en del av ens personliga utveckling som ungdom, nämligen att kunna hålla rent och fräscht. Oavsett ålder kan det dock vara bra att ta del av olika tips när det kommer till städning i bilen. Det allra viktigaste är nämligen att se till att slänga skräp efter sig. Det finns inget värre än bilar som har en massa matrester och plastpåsar i den, speciellt om man har en vän eller kollega som ska hoppa in i bilen också. Därför kan det vara bra att lägga skräp på ett synligt ställe i bilen så att man alltid ser det och tar med sig det när man lämnar den. De sämsta platserna att lägga skräp på är handskfacket och på golvet, där det ofta kan ligga skräp i flera veckor.

Hålla rent i hemmet

När det kommer till städning i hemmet är detta en helt annan historia, framförallt på grund av att ytorna är betydligt större. Till skillnad från bilen brukar många bostäder oftast ha flera rum med gömda platser där det kan samlas både damm och skräp. Därför är det allra viktigaste tipset att göra ett städschema som följs till punkt och pricka varannan vecka. Att städa varannan vecka är något som experterna rekommenderar, annars finns det risk att olika typer av ohyra tar sig in i boendet. Detsamma gäller när det kommer till att byta ut lakan och handdukar. Därför kan det vara bra att kombinera städning med att byta ut saker som handdukar och toaborstar, exempelvis. Genom att göra ett schema skapar det på så sätt också struktur i hemmet, något som är extra viktigt om man har barn.