Rengör och återuppliva dina dörrar

Rengör och återuppliva dina dörrar

I vilket rum som helst är dörren essentiell för att skapa en barriär mellan olika utrymmen. Eftersom dörrar används frekvent kan de snabbt blir smutsiga och kräva rengöring, inte minst vitmålade innerdörrar där smuts blir mer synligt. Vad är den bästa metoden för att rengöra dina vita innerdörrar? Vid rengöring av en vitmålad dörr bör du rengöra försiktigt med en mjuk svamp och varmt tvålvatten utan att repa färgen. Det viktigaste är att undvika rengöringsmedel som kan få färgen att bubbla, flagna eller försvinna. Rengöringsmedel med massa kemikalier med bland annat blekmedel är ingen bra idé då det kan ta bort färgen.

När du rengör dina innerdörrar så måste du välja rätt rengöringsmedel baserat på om det är en trädörr eller inte och typ av målarfärg. Vanligtvis går det bra med en utspädd lösning av diskmedel och vatten för att rengöra de flesta dörrar. Läs vidare för att se närmare på hur du rengör och återupplivar dina dörrar i hemmet!

Tips på hur du rengör dina dörrar

Glöm inte bort att även om innerdörrar inte utsätts för väderlekar som ytterdörrar, så används de mer frekvent. Till följd av den frekventa användningen blir de också smutsigare och det gäller framförallt de ytor som rörs med händer. Så länge du regelbundet rengör och underhåller dina innerdörrar ser du till att förlänga deras livslängd.

Om du inte har rengjort dörren på länge bör du börja med att damma av dörren ordentligt. Damma av så mycket skräp och smuts som möjligt och testa din rengöringslösning på ett litet område och se hur den reagerar med ytan. Placera därefter några tidningar under dörren för att undvika att golvet blir blött när du rengör. Kom ihåg att också rengöra karmen och tröskeln, samt att polera glaspanelerna om den har någon. Var speciellt noggrann med var glaset möter ramen eftersom det är där dammet tenderar att ansamlas. Svåra fläckar kan du med fördel rengöra med destillerad vinäger då det är en effektiv rengöringslösning. Oroa dig inte för den starka lukten, den försvinner efter ett tag. Om du inte tål lukten kan du alltid vädra genom att öppna dina fönster och dörrar. Dock är det värt att använda vinäger. Du kan spara mycket pengar på sikt genom att använda det istället för färdiga rengöringsmedel från affären. Faktum är att denna enkla rengöringslösning kan ge fantastiska resultat. Speciellt på glas och rutor ger det en fläckfri finish.

I vissa fall kan dörren ha fått repor eller slitmärken och dessa områden kan du behöva måla om. Slipa först kanterna med sandpapper och måla sedan över med en färg som passar. Se till att färgen är exakt samma som på dörren för att få den att matcha och smälta in.

Köpa en ny väldesignad innerdörr

Du kan alltid köpa en ny innerdörr hos GK door om dörren blivit så smutsig och sliten att det knappt är värt arbetet. I sådana fall är ovanstående tips på rengöring fortfarande bra att tillämpa. Du kommer att bli mer motiverad av att rengöra och underhålla en väldesignad dörr från en välrenommerad dörrfabrik.