Så håller du rent i badrummet

Så håller du rent i badrummet

Badrummet är förknippat med hygien och det är otroligt viktigt att vi håller rent här inne. Annars samlas det lätt farliga bakterier och det vill du helst av allt undvika. Till skillnad mot vad man kan tro behövs det inte några kemikalier utan det går lika bra med diskmedel och ättika. Ättika är särskilt bra om du har mycket kalkavlagringar vid handfatet och i duschutrymmet. Man bör rengöra handfatet och toalettstolen minst en gång i veckan. Sedan bör man också göra en mer grundlig storstädning ungefär varannan vecka.

Byt ut blandare och duschset

Några ställen som man ofta missar när det kommer till städning i duschrummet är blandare och själva duschsetet. Det kommer leda till att det samlas mycket kalk och hudavlagringar på dessa. Det går att testa att rengöra dem med rengöringsmedel men i vissa fall är det bättre att byta ut dem mot nya. Hos Rörfokus hittar du ett brett utbud av blandare och duschset som även är enkla att montera. Det är också ett enkelt sätt att ge ditt badrum en uppfräschning utan att behöva spendera några stora pengar. Ibland orkar man inte ge sig i strid med tandkrämsrester och andra fläckar utan det är bättre att börja om på en ny kula.

Skrubba toaletten och rengör spegeln

Tänk på att skrubba toaletten ofta för att hålla badrummet fräscht. Ha gärna en flaska med WC-rent ståendes jämte toalettstolen för att påminna dig själv. Du kan använda toalettborsten till att skrubba rent. Att göra detta ett par gånger i veckan kommer genast få badrummet att kännas fräschare. En ren och hygienisk toalettstol är också något av det viktigaste när det kommer till ett fräscht badrum. Något som inte heller ska glömmas bort är spegeln. Det är vanligt att denna fläckas av smink, krämer och annat i badrummet. Tvätta spegeln med en rengöring och torka rent med en trasa.

Glöm inte bort textilerna

Något som inte heller får glömmas bort när det gäller badrummet är textiler. Duschdraperiet kan gärna utsättas för mögel och fukt om det inte torkas ordentligt. Se till att tvätta det med jämna mellanrum för att hålla det rent. Mellan varven kan du också spraya med en rengöring för att undvika att det samlas allt för mycket bakterier. Var också noga med att byta ut handdukarna ofta och använd inte samma handduk för händerna och ansiktet. Helst bör alla i familjen ha två egna handdukar som byts en gång i veckan.