När du hellre städer än jobbar

När du hellre städer än jobbar

Ok, vissa av oss älskar att städa. Tycker att det är avslappnande och skönt att fixa missfärgningarna på kaklet i badrummet eller städa under diskbänken. Men de flesta av oss har inte städning som hobby. Det är också därför som städning faktiskt kan vara en hjälp för att förstå dig själv lite bättre.

Städa

Ja, det är viktigt att hålla hemmet och kontoret rent. Du jobbar bättre utan en massa papperslappar, kaffemuggar och gamla USB-minnen på skivbordet. För att jobb bra behöver vi en ren miljö, gärna utan för mycket på väggarna. Då vi kan fokusera på jobbet och inte hela tiden få koncentrationen förstörd. Det är alltså bra att städa och vilja ha god hygien. Men ibland kan vi städa istället för att jobba, börja leta efter uppgifter för att slippa arbeta. När du hellre städar än jobbar kan det betyda att det är dags att göra något åt din arbetssituation.

Ny situation som företagare

Har du eget företag? Jobbar som konsult eller på annat sätt kan driva företag hemifrån? Om du då hellre städar än arbetar är det tecken på att du måste förändra din situation. Många egenföretagare älskar att äntligen få vara sin egen chef, få lägga upp tiden själv och ta större ansvar. Många gånger är det sällan själva arbetsuppgiften som är problemet, utan det sociala livet. Hur skönt det än är att jobba hemifrån, så behöver du arbetskamrater. Det enklaste sättet är då att skaffa kontor hos helio.se som erbjuder olika slags kontorslösningar till dig som företagare. Då är du din egen, men har ändå någon att dricka kaffe med.

Anställd

Om du är anställd och hellre städer skrivbordet än gör dina arbetsuppgifter, bör du tänka över din situation. Även om vi just nu är uppe i coronapandemin så kan du ändå börja leta efter nytt jobb. Säg inte upp dig, men börja leta och gör något åt din arbetssituation.