Anlita en städfirma för hjälp i hemmet

Anlita en städfirma för hjälp i hemmet

Att städa kan vara riktigt långtråkigt och det värsta är att det inte är en engångsföreteelse, utan något som man måste göra återkommande och ibland flera gånger om dagen. Att städa tar mycket tid från andra saker som man hellre hade velat hinna med, t.ex. att umgås med familjen, gå iväg till gymmet eller kanske bara slappa på soffan. Det finns dock en lösning på städproblemet och det är att anlita professionell städhjälp.

Få hjälp med städningen

Det blir allt mer vanligt att människor använder sig av städfirmor för att få ordning på sina hem. Hemstädning är idag något som både unga och äldre använder sig av och tack vare RUT-avdraget har man dessutom möjlighet att halvera kostnaderna. Sverige erbjuder en rad olika städfirmor och företag som man kan vända sig till och alla arbetar de på olika sätt. Det som de däremot har gemensamt är att de strävar efter samma mål – att få ditt hem att skina!

Innan du anlitar en städfirma är det viktigt att du kontrollerar vilka tjänster som erbjuds och vad som ingår i priset. Vissa städfirmor väljer att ha fasta priser utifrån kvadratmeter medan andra jobbar med pris per timme. Städmoment som dammsugning, moppning och dammtorkning av ytor är standard, men vill du t.ex. ha hjälp med dina utemöbler eller få städning på balkongen så kan detta ses som en tilläggstjänst. I många fall kan städfirmor hjälpa till med mycket mer än vad som står angivet på hemsidan. Våga fråga om det är något speciellt som du söker och se om det går att lösa.

Jämför och be om offert

Att få hjälp med städningen är naturligtvis väldigt skönt. Tillsammans med städfirman kommer ni överens om vad som ska utföras och hur ofta städningen ska ske. För att du ska se till att du får ut så mycket av dina pengar som möjligt och får en städfirma som du verkligen trivs med behöver du först se till att jämföra företagen mot varandra. Det smartaste och enklaste sättet att göra detta är genom att be om offerter från flera firmor som du är intresserad av. När du skickar in din offertförfrågan får du i många fall lämna information om din bostad och skriva in om du har några specifika önskemål, därefter blir du kontaktad eller får en offert utskickad vid post eller mejl. Du binder dig inte till någonting enbart genom att be om en prisuppgift, utan kan i lugn och ro titta igenom förslagen som du har fått och därefter välja den firma som känns bäst för dig. Försök att undvika städfirmor med bindningstid på sina städavtal. Om du är missnöjd med städfirman som du har valt så kan du ha svårt att byta eller avsluta samarbetet.