Ta hjälp av en städfirma

Ta hjälp av en städfirma

Vem har inte någon gång bråkat om städningen hemma, är det inte med en partner kanske det är med en inneboende eller med sina föräldrar. Att städa är aldrig speciellt kul och tar ofta upp mycket tid då man istället hade kunnat göra något betydligt trevligare. Tyvärr kommer man aldrig kunna slippa undan denna vardagssyssla, den behövs för att hållet hemmet fräscht och motverka bakterier i ens närhet.

Det finns flera olika sätt att se till att man inte behöver städa alldeles för ofta. Vanligaste tipset är troligtvis att man alltid ska se till att plocka undan efter sig när man väl har plockat fram något. Idén och tanken i sig är mycket bra och gör att man slipper se hemmet i en enda röra, däremot är det inte alltid man har speciellt mycket lust att ställa sig och diska direkt efter middagen eller att konstant springa efter barnen och plocka upp leksaker och ritpapper.

För den som vill och har en stadig ekonomi kan man välja att ta hjälp av en städfirma. Det finns många olika företag att välja mellan där priserna och utbuden varierar. Tack vare Rut-avdraget har människor rätten att dra av 50% av den totala kostnaden för städningen och det är kanske den största anledning till att så många svenskar har städhjälp. För att kunna använda sig av Rut är det tre faktorer som spelar in.

  • Man måste stå skriven på adressen där städningen utförs
  • Betala skatt i Sverige. Pension, studiebidrag/medel, sjukskriven, föräldraledig eller anställd. Allt räknas.
  • Rut kan inte dras från ett dödsbo.

Ser man tillbaka några år var det vanligare att äldre och sjuka människor använda sig av städhjälp, men idag är det mycket blandat och allt från unga par, barnfamiljer eller ensamboende medelåldersmän väljer att ta hjälp av en städfirma och få mer tid över för andra roliga saker.

Ta hjälp av internet eller vänner och bekanta för att hitta en städfirma du känner dig trygg med. Våga ställa krav på företaget, det är enbart då du kan se hur mycket städfirman kan tillgodose dina önskemål. Vissa städfirmor väljer att satsa på att sälja hela städpaket, t.ex. storstädning, hemstädning, badrumstvätt eller liknande, medan andra är mer flexibla och utgår från den specifika städinstruktion som kunden ger. I det sistnämnda fallet sätter städfirman oftast ett pris per timme, medan den första situationen brukar kunna faktureras beroende på vilken typ av tjänst som kunden har beställt.

Tänk dig att komma hem efter en lång arbetsdag och veta att golvet är dammsuget och våttorkat, spisen är rengjord och badrummet skinande. Detta är en känsla som många strävar efter, men inte alltid har möjlighet att hinna med i den stressiga vardagen. Genom städhjälp kan du få mer tid för annat, oavsett om det är mer kvalitetstid med barnen eller att bara slappa framför tv:n hela kvällen.