Släpp in ljuset med nyputsade fönster!

Släpp in ljuset med nyputsade fönster!

Alla som har gett sig in på att putsa fönsterna själv, har troligtvis råkat ut för en hel del ränder. Kanske har man sedan fått in tricket, men för många förbli det en ständig kamp mot fläckar och flammiga glasrutor.

För hemmaputsaren finns det dock en hel del bra tips att använda sig av om man vill få samma resultat som av en professionell fönsterputsare.

  • Se alltid till att fönstret är riktigt rent innan du använder dig av fönsterskrapan. Finns det smuts kvar på glaset så kommer detta att spridas runt. När fönstret fortfarande är fuktigt brukar man inte märka av eventuella ränder, utan får sedan den trevliga överraskningen någon dag efter då solen skiner. Gör rätt från början så slipper du dubbeljobb!
  • Att handla fönsterskrapa på ICA fungerar, men är sällan det mest optimala om man vill få ett professionellt resultat. Leta istället efter en fönsterskrapa där du kan byta ut gummibladet. Att det uppstår ränder kan också betyda att gummit är slitet eller smutsigt och tyvärr hjälper det inte alltid att tvätta av skrapan, utan hela behöver bytas ut.
  • Använd rengöringsmedel som fönstersåpa eller diskmedel. Riktig fönstersåpa brukar dock kunna hålla fönsterna rena längre.