Välj miljövänlig badrumsstädning

Välj miljövänlig badrumsstädning

Det finns många chanser att välja bort kemikalier och istället använda sig av miljövänliga alternativ. Städningen blir exakt lika bra och du kan ha ett gott samvete efteråt.

Badrummet är ett av de utrymmen som är jobbigast att ta sig igenom. Det kan finnas en hel del fuktfläckar, smuts i badkar och handfat eller tandkräm som färdats tvärs över rummet.

Bikarbonat är ett fantastiskt bra och miljövänligt sätt att få bort den hårdaste och tuffaste smutsen i badrummet och man behöver inte mer material än en trasa och svamp. När det kommer till toaletten eller kaklet går det bra att strö ut bikarbonatet på ytorna och sedan använda en fuktig trasa. Gäller det badkar eller handfat är det dock viktigt att man först fuktar ytorna innan man sätter igång att skrubba. Hårdare smuts kräver hårdare tag så se till att du har en svamp av bra kvalitet, men som inte repar porslinet.

Ättika och vinäger är bra för mycket när det kommer till städning. Ättika fungerar utmärkt när man vill ta bort kalkavlagringar, medan vinägern verkar snabbt och effektivt med att ta bort otrevliga lukter. Internet erbjuder mängder med bra tips på hur du kan undvika farliga kemikalier!