Starta egen städfirma

Starta egen städfirma

Planerar du att starta en egen städfirma? Oavsett om du vill starta ett företag för att tjäna extrapengar eller om du drömmer om en mer omfattande verksamhet är det vissa saker som är viktiga att tänka på. Först och främst är det viktigt att komma ihåg att det är ett fysiskt krävande jobb. För att kunna utföra arbetet är det viktigt att du inte har problem med rygg eller leder. Jobbet kan ofta vara slitsamt, därför är det viktigt att du har rätt städteknik för att på sätt undvika arbetsskador. Som egenföretagare är det också a och o att ha en egen hemsida. Berätta för dina kunder vilka tjänster som du kan erbjuda.

Konsten att välja rätt namn

Innan du startar ditt företag bör du fundera på om din firma ska ha en specialinriktning. Vissa företag arbetar bara med trappstädning, andra fokuserar på flyttstädningar. Sanering av bostäder är en annan inriktning liksom hem- och kontorsstädning. Det finns många fördelar med att ha en särskild inriktning. Du kan ofta ta ut ett högre timpris om du har en viss typ av kompetens. Innan du startar ditt företag bör du alltid undersöka marknaden för att se vilka behov som finns. Kartläggningen ger dig även en uppfattning om hur konkurrensen ser ut. Tänk även på att välja ett namn som är lätt att komma ihåg! Ditt namn får gärna spegla den inriktningen du har. En städfirma kan vara ett familjeföretag och kanske vill du att ert efternamn ska ingå i firmanamnet?

Samarbeta med hantverkare

Som egenföretagare kommer du att behöva en hel del utrustning. Att köpa städutrustning är dyrt, därför kan det vara en smart idé att börja i mindre skala. Skaffa de nödvändigaste produkterna först och köp mer utrustning efter hand. Samtidigt är det så klart viktigt att komma ihåg att städmaskiner är effektiva vilket gör att du kan spara mycket tid. Bra städutrustning är en investering så fundera på hur du kan få ut så mycket som möjligt av utrustningen. Det är idag även möjligt att hyra arbetsredskap. Det kan vara ett smart alternativ om du inte vill dra på dig för höga utgifter i början av ditt arbete. Ett tips är att även kontakta hantverkare som behöver hjälp med städning. målare stockholm söker ofta personal som kan rengöra före och efter måleriarbetet.